dissabte, 13 de novembre del 2010

El darrer dia

9-11-2010

Doncs bé, avui arribem finalment a l'últim dia, i el dediquem a visitar una mòmia d'una nena inca que han anomenat Juanita, a comprar els darrers regalets i a menjar la gastronomia típica d'Arequipa.

Jo provo el famós "queso helado", que per mi té gust de llet merengada (i que serà el culpable que l'endemà tingui la panxa malament... ja ho temia, ja! I per això no m'he arriscat a menjar-lo fins l'últim dia!).

I el Benja demana un "Cuy", un conillet d'indíes, que al Perú és molt ben considerat. A mi em fa una mica de cosa, la veritat. De petita havíem tingut a casa conillets d'índies, en Jackie i la Nuca, i ens els estimàvem molt. Quan es van morir els vam enterrar al jardí de casa.
I clar, et plantifiquen el "cuy" ben espatarrat al plat, amb el cap i tot, i jo que mirava a una altra banda i intentava no pensar-hi. El Benja diu que tampoc és massa bo, que és soso de gust i que hi ha molt poca carn.

També anem al mercat, que és molt xulo, ple de vida, i tastem les famoses "papayas arequipeñas" que són molt més petites que les que coneixem nosaltres. Tampoc  ens acaba d'agradar el gust que tenen, i les acabem donant a les senyores de l'hostal.

És curiós, en comparació amb Bolívia, Arequipa ens sembla d'allò més modern! Realment ha canviat la percepció amb la que miràvem la ciutat a l'arribar.

Apa, a fer maletes, que hem d'encabir-ho tot!

2 comentaris:

  1. Repeteixo el nostre comentari del primer dia: Ai quina gràcia! Dir de l'endreçadíssima, netíssima, tranquil·líssima, esplèndida Arequipa, model de conducció i respecte pels vianants, vaja pràcticament Europa, que "la ciutat és bastant caòtica"... amiga meva, que no us passi res.

    Ja veus, vosaltres mateixos heu arribat a la mateixa conclusió: Bolívia mereix un punt i apart. No us sembla meravellosa?

    Que tingueu un bon viatge de tornada i molts anys per recordar tot el que heu vist i viscut. Ah! i com aquest viatge no n'hi ha molts, és un lloc molt especial.
    Una abraçada, i fins aviat.
    Glòria i Rafa

    ResponElimina
  2. Es difícil para leer, pero estoy seguro que el contenido es interesante! Que los pasen muy bien y que estén seguros y contentos... Saludos! Chaoo

    ResponElimina