dimecres, 10 de novembre del 2010

Tiwanaku

4-11-2010

Tiwanaku és el  nom d'una cultura pre-inca que va viure a la regió del Titicaca des del 2.000 a.c. fins aprox. 1.000 d.c. Avui en dia queden les ruïnes d'un complex religiós on es rendia culte al sol i s'hi feien tot tipus d'ofrenes i celebracions, sobretot durant l'Equinoxi.

Nosaltres ens esperàvem quelcom més gran, i la veritat és que encara està tot bastant per descobrir i una mica deixat. És curiós veure les prospeccions arqueològiques, en Carbonell de "Sota terra" s'estiraria els cabells. També tenen  un parell de museus d'allò més curiosos, en un d'ells que estava força abandonat hi havia un rètol a l'entrada que posava "Lamentamos informar que el estado actual de los museos es responsabilidad del Ministerio de Cultura". ;-)

Val a dir que el guia va ser d'allò més pintoresc, ja que l'home es posava literalment a la pell dels "tiwanaquesos" i ens representava les escenes d'ofrena i adoració al sol i fins i tot les momificacions!

A mitja tarda ja tornem a La Paz i continuem descobrint els carrerons i la vida "paceña". Per cert, que vam sopar a un  lloc "Restaurante Ayala" on les raccions eren descomunals i bones (una milanesa de pollastre que media més d'un pam!!!!!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada