dissabte, 30 d’octubre del 2010

Géisers del Tatio

27-10-10

A les 4.15h de la matinada ens passa a recollir l'autobús que ens portarà als Géisers del Tatio. Hi ha uns 90 minuts de camí, que entre sotracs i corves, intentem aprofita per dormir.
Aquesta excursió arriba a 4.500 metres, però per sort sembla que ja estem adaptats i no notem massa l'alçada.
Arribem just abans que surti el sol, que és quan els géisers tenen una major activitat. Fa un fred que pela (-12º aprox), i en aquests moments em recordo especialment dels bons consells de la Glòria i el Rafa.

El camp geotèrmic és impressionant: un munt de forats al terra, a mi em recorda la lluna, d'on surt vapor d'aigua i de cop i volta surt disparat un sortidor d'aigua bullent.
L'activitat, però, no dura massa estona, i a la que surt el sol ja ens donen esmorzar (que bé que es posa un te calent!) i anem a una bassa artificial que van fer perquè els miners es poguessin banyar, i ara tots els turistes s'hi banyen. Jo, com no, m'hi vaig ficar, però no vaig durar gaire perquè estava ple de gent i l'aigua no estava especialment calenta.
Al voltant hi havia més géisers, aquests més potents que els anteriors i que tenien activitat contínua.
Una experiència fantàstica i altament recomanable, malgrat el fred i la son.

Després tornem a pujar a l'autobús i de tornada a San Pedro passem per un poblet típic de l'altiplà, Machuca. Té una església d'allò més mona, tota blanca i portes blaves dalt d'un turó.

A les 12h del migdia ja estavem a San Pedro. Dinem, migdiada i anem a encarregar l'excursió que volem fer demà al Valle de la Luna, i demà passat cap a Bolívia. Al final però, canviem de plans, perquè el dia 1 i 2 de novembre és festa a tot Bolívia, i preferim tenir dies de marge per si surten imprevistos.
O sigui, deixem de banda l'excursió al Valle de la Luna (ens han dit que a la Paz n'hi ha una de semblant i ja la visitarem), i l'endemà mateix comencem la ruta de 3 dies que ens ha de portar a Uyuni (Bolívia), travessant la Reserva Natural de Fauna Andina Eduardo Avaroa i el Salar de Uyuni.
Estem molt emocionats i ens fa molta il·lusió. L'excursió es fa amb 4x4, perquè no hi ha carreteres, i serem 6 persones més el xofer. Ens inclou tot el menjar i l'allotjament (la segona nit en un hotel de sal!), i segur que serà divertit.

Fem l'últim sopar al Coyote Bike, i a dormir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada